www.GamePlay.BG - Използва бисквитки. Продължавайки нататък, вие се съгласявате с нашата Политика относно бисквитките и Политика за защита на личните данните.

CAT S60 видео ревю и цена

15/03/2018 0 Коментар(и) Видео ревюта,Последни новини,

За повече информация относно цена на апарата - кликни тук

Cat S60 е смартфон, който просто няма как да бъде описан с една дума. Той изглежда и се усеща като супер издръжливо устройство, създаден е за работа в екстремни условия и това няма да изненада клиентите на компанията. Същите обаче, ще останат изненадани от дизайна му - въпреки безспорната му издръжливост, той изглежда някак елегантен и излъчва финес... По свой си начин...

Това пък, което ще зарадва всички потребители изобщо е вградената FLIR термална камера, която го поставя под една съвсем друга светлина и го откроява от всичко останало на пазара. Благодарение на FLIR термалната си камера, CAT S60 добива супер-сили и може да вижда през стени, да вижда домашния Ви любимец в тъмното и много други. Всъщност приложенията могат да бъдат десетки или дори стотици, но за това малко по-късно...

В това видео, ще Ви покажем CAT S60 - той е здрав, красив, идва с чиста Android 6.0 Marshmallow версия на операционната система и е първият смартфон в света с FLIR термална камера.

И така - това е CAT S60. Нека първо го разгледаме.

CAT S60, очевидно спада към категорията на “здравите” смартфони. Бидейки грубоват на пръв поглед, щом го огледате от всички страни и най-вече се докоснете до него - той всъщност е красив и определено се усеща като премиум устройство. Определено е масивен, но с елегантна шарка на гърба имитираща карбон, а металната му лайсна отстрани излъчва здравина и стабилност. От компанията твърдят, че можете да изпуснете CAT S60 от височина от 1 метър и осемдесет сантиметра и той ще оцелее.

CAT S60 има 4.7 инчов дисплей със 720p резолюция, която вероятно би се сторила малка на някои, но на практика, е напълно достатъчно за 4.7 инчов дисплей. Все пак дисплеят на iPhone 6s също е 4.7 инча, има много подобна резолюция и никой не се оплаква от това. Освен това, дисплеят на CAT S60 компенсира с яркост от 540 нита, което е изключително важно за работа на открито. Предполага се, че собствениците на CAT S60 няма да се задържат много-много в офиса - тяхната работа е навън, независимо дали вали дъжд, дали е 40 градуса на сянка или каквито и да било други метереологични условия.

Можете да използвате CAT S60 и с мокри пръсти, което също е важно за работещите на открито. Без значение какъв точно дъжд или ураган ще предскаже Емил Чолаков или пък просто са Ви мокри ръцете - няма проблем - CAT S60 ще работи.

Готин детайл е, че корпусът стърчи с около 2-3 мм над дисплея, което го предпазва от нараняване, ако го поставяте върху равна повърхност. Разбира се, дисплеят има и Gorilla Glass 4 защитно покритие, което носи допълнителен и доста сериозен слой защита.

Иначе казано, CAT S60 е създаден, да оцелява при екстремни обстоятелства със своите IP68 и Military Standard 810G сертификати, а не да се фукате с него по заведенията. Всъщност като се замислим - можете и да се фукате, но за това малко по-късно. За момента запомнете, че CAT S60 издържа на всичко - на прах, влага, дъжд, вибрации, слънчева радиация, термични шокове и други.

Под дисплея са трите физически бутона за App Drawer-а, Back и Recent Apps. Има и едно малко ключе, което прави CAT S60 устойчив на вода от 2 до 5 метра дълбочина, като подобно ключе има и над дисплея. Всъщност, тези ключета подобряват водоустойчивостта му, като най-вероятно затварят отворите за високоговорителите заради очакваното по-голямо налягане, защото като превключите към издръжливост на дълбочина до 5 метра - смартфонът силно намалява звука.

Тук горе е и предната 5MPx камера, която разбира се може да записва и видео с Full HD резолюция.

CAT S60 има супер здрава метална рамка и на лявата му страна има няколко интересни момента.

- първо, тук е Power бутонът (той е релефен и няма как да го сбъркате)

- под него има един жълт бутон, който можете да програмирате какво точно да извършва. Можете да го настроите какво да прави с натискане и със задържане да изпълнява друга функция.

- има специален SOS бутон, който е скрит зад капаче, за да не го натиснете по невнимание. От менюто на смартфона можете да изберете какво точно да прави този бутон, като логично е да изпратите смс с локацията на някой близък, ако се е повредил автомобила Ви например, за да дойде и да помогне

- под SOS бутона, има още едно предпазно капаче и там е microUSB порта за зареждане

- най-долу, отново покрит с капаче, е 3.5мм жак за слушалките. Ако не друго, CAT S60 със своята 12.7 мм рамка няма проблем с мястото и има 3.5 мм жак за слушалки...

От дясно са само бутоните за увеличаване и намаляване на звука. Те са метални, прибрани са леко навътре в металната рамка и имат ясен и отчетлив клик.

Най-интересно обаче, е на гърба на CAT S60. Няма как да не Ви хареса леко грапавият гръб и логото на CAT. Този капак пък, крие слотовете на двете СИМ карти и microSD картата за разширяване на паметта. Тази път, едва забележим дупчица е RESET бутона, в случай че Ви дотрябва и предвид, че няма как да извадите батерията.

CAT S60 има 32GB вградена памет и е възможно изобщо да не Ви потрябва допълнително памет с microSD карти. Все пак, добре е да имате тази опция. Ето нещо интересно...

CAT S60 идва с Android 6.0 Marshmallow и едно от предимствата на тази версия на операционната система, е възможността да обедините паметта на телефона с тази в microSD картата или така наречената Adoptable Storage опция. Е, тази екстра е налице в CAT S60, което е похвално.

Освен това, се поддържа и USB On-The-Go функционалността и ще можете по всяко време да боднете флашка и да прехвърляте файлове от и към нея.

Що се отнася до хардуера, CAT S60 е с осемядрения Snapdragon 617 чипсет на Qualcomm и забележете - цели 3GB RAM. Той определено принадлежи към високия среден клас и "мачка" всичко останало на пазара, което би могло да се счита за конкуренция. Реално погледнато - няма да имате абсолютно никакви проблеми при работа с CAT S60.

CAT S60 има и огромна 3800 mAh батерия, което е супер. Особено като се имат предвид 4.7 инчовия му дисплей със 720п резолюция и икономичния на тема енергия Snapdragon 617 чипсет. А като добавим и DOZE функцията за пестене на енергия, идваща с Android 6.0 Marshmallow - просто никакви проблеми с батерията и зареждането..

Тук горе е и най-ценното в CAT S60 - FLIR камерата му. Освен стандартната си 13MPx основна камера (която може да записва Full HD видеа), CAT S60 има и втора, FLIR или термална камера, с която можете да правите топлинни снимки или видеа и със сигурност е нещо, което виждаме за пръв път в смартфон. Нещо повече, можете да гледате в релано време топлинна картина от FLIR камерата, а щом направите снимка, CAT S60 използва и двете камери и обединява двата кадъра в едно, така че да можете да видите самата снимка и топлинната картина на обектите в нея. Доста удобно, защото понякога е трудно да се ориентирате само по цветовете… Ето малко подробности...

Оставете коментар